Сир кисломолочний 9-18% жирності - Відповідають вимогам ДСТУ 4554:2006 Сир кисломолочний. Технічні умови Смак та запах – чисті, кисломолочні, без сторонніх запахів та присмаків. Консистенція – м’яка, мазка або розсипчаста з наявністю крупки. Колір – білий або білий з кремовим відтінком, рівномірний по всій масі. Жирність продукту – не менше 9 %. Зберігається при температурі 0 до +6 °С Оцінки якості згідно ТУ, ДСТУ та інших документів, що діють на території України. Вітчизняного виробника. Масова частка білка повинна становити не менше 14 %. Вміст токсичних елементів (свинцю, кадмію, миш’яку, ртуті), мікотоксинів, антибіотиків, пестицидів та радіонуклідів не повинен перевищувати гранично допустимих рівнів. Пакування - спожиткові тару масою нетто до 1000 г, зокрема, в пергамент марки В згідно з ГОСТ 1341; кашировану алюмінієву фольгу згідно з ДСТУ ГОСТ 745; поліетиленову плівку вітчизняного виробництва згідно з чинними нормативними документами. Зберігання - Кисломолочний сир зберігають у холодильниках або холодильних камерах при температурі не вище ніж +6оС. Строк придатності - за температури зберігання від + 2°Сдо+6°С; (фасованого у фляги, бідони, ящики – не більше ніж 36 год: - у разі пакування у пергамент – не більше ніж 3 діб; - у разі пакування у спожиткові тару з полімерних матеріалів; - у кашировану фольгу та поліетиленову плівку – не більше 7 діб. Якісні вимоги до товару: товар має бути свіжим, без консервантів та барвників, виготовлений із якісної сировини. Без ГМО, шкідливих або небезпечних добавок та підтверджуватись відповідними документами, які підтверджують якість і безпечність молока для здоров'я й життя людини. Маркування: - Назва продукту із зазначенням масової частки жиру (власну назву за наявності); - Назву та адресу підприємства-виробника; - Масу нетто одиниці пакування; - Склад продукту у порядку переваги складників; - Дані про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту (розраховує виробник); - Кінцева дата споживання «Вжити до» або дату виробництва та строк придатності; - Умови зберігання; - Позначення стандарту; - Товарний знак (за наявності); - Штрихований код згідно з ДСТУ 3147 Маркування кожної одиниці транспортної тари повинно містити інформацію ро: - Назва продукту із зазначенням масової частки жиру (власну назву за наявності); - Назву та адресу підприємства-виробника і місце виготовлення; - Номер партії; - Масу нетто пакувань (для фасованої продукції) г; - Умови зберігання; - Кінцева дата споживання «Вжити до» або дату виробництва та строк придатності; - Товарний знак (за наявності); - Маніпуляційний знак «Вантаж, що швидко псується», «Оберігати від нагрівання», «штабелювання обмежене». Маркування наноситься на етикетку, ярлик, поверхню спожиткової та транспортної тари способом, що який забезпечує чіткість читання. Сир твердий 45-55% жирності - Відповідають вимогам ДСТУ 6003:2008. СИРИ ТВЕРДІ Виробляють згідно з технологічною інструкцією, затвердженою у встановленому порядку, з отриманням вимог державних санітарних правил для молокопереробних підприємств згідно з дсп 4.4.4.011 [1], під державним ветеринарно-санітарним контролем та наглядом. Жирність продукту – не менше 45 %. Зовнішній вигляд - Поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру. Смак і запах - Специфічний сирний, без сторонніх присмаків і запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації. Консистенція – тісто пластичне, ніжне, однорідне, злегка крихке. Рисунок на розрізі – вічка круглої, овальної чи довільної форми; дозволено відсутність малюнка, наявність невеликих пустот. Колір – однорідний за всією масою – від білого до жовтого. Зберігається при температурі від - 4 до +6 °С та відносної вологості повітря — від 80 % до 90 %. Оцінки якості згідно ТУ, ДСТУ та інших документів, що діють на території України. Вітчизняного виробника. Форма головки сиру - бруски, циліндри, сфери тощо. Головки сиру пакують у полімерні плівки або покривають парафіновими матеріалами згідно з чинними нормативними документами або матеріалами закордонного виробництва за наявності дозволу центрального органу виконавчої влади з питань охорони здоров’я України. Маркування: 1. На зовнішню поверхню покриву головки сиру (парафінове, полімерна плівка чи полімерні або комбіновані сплави) та спожиткового пакування маркування наносять способом, який забезпечує чіткість читання з застосовуванням матеріалів для маркування, які дозволено Центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я України для контактування з харчовими продуктами з зазначенням: • назви сиру; • назви та повної адреси і телефону виробника, адреси потужностей виробництва; • маси нетто, г або кг; • складу сиру у порядку переваги складників, що їх використовували під час його виробництва; • харчової (поживної) та енергетичної цінності (калорійності) із указівкою на кількість жирів, білка у встановлених одиницях вимірювання на 100 г сиру (додаток Б); • масової частки жиру в сухій речовині, %; • кінцевої дати споживання «Вжити до ...» або дати виробництва та строку придатності; • номеру партії виробництва (крім спожиткового паковання); • умов зберігання; • штрихового коду згідно з ДСТУ 3147; • позначення цього стандарту. 2. Опис специфічних символів, їх використовування та маркування продукту штриховими кодами здійснюють у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. 3. На транспортну тару для сиру маркування наносять способом, який забезпечує чіткість читання з застосовуванням матеріалів для маркування, які дозволено Центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я України для маркування тари з харчовими продуктами з зазначенням: • назви сиру; • назви та повної адреси і телефону виробника, адреси потужностей виробництва; • маси нетто, брутто, кг; • кінцевої дати споживання «Вжити до ...» або дати виробництва та строку придатності; • номера партії виробництва; • кількості головок сиру та маси нетто; • кількості пакувальних одиниць та маси нетто (для транспортної тари з сиром, фасованим; • у спожиткові пакування); • умов зберігання; • позначення цього стандарту. 4. Транспортне маркування виконують згідно з ГОСТ 14192 з нанесенням маніпуляційного знака «Оберігати від нагрівання». 5. Маркування виконують державною мовою України. Кожну партію сирів супроводжують документом, що підтверджує його якість і безпечність.
Статус: | Очікування пропозицій |
Бюджет: | 142 550 UAH (з ПДВ) |
Вид предмету закупівлі: | Товари |
Оцінка пропозицій: | За вартістю придбання |
Попередній етап: | ТакПерейти до відбору |
Замовник: | Острицька сільська рада |
ЄДРПОУ: | 04418417 Досьє YouControl |
Контактна особа: | Черней Людмила |
Телефон: | 380960670192 |
E-mail: | ostrytsaotgbyh@ukr.net |
Місцезнаходження: | 60520, Україна, Чернівецька область,с. Остриця, Зелена 1 |
1 |