Період оскарження умов закупівлі - по 27-02-2024, 00:00
Подача вимоги на умови закупівлі - по 27-02-2024, 00:00
Відповісти на вимогу на умову закупівлі - по 01-03-2024, 00:00
Статус: | Завершена закупівля |
Бюджет: | 1 623 000,00 UAH (з ПДВ) |
Вид предмету закупівлі: | Товари |
Мінімальний крок аукціону: | 8 115,00 UAH |
Оцінка пропозицій: | За вартістю придбання |
Замовник: | Одеський державний університет внутрішніх справ |
ЄДРПОУ: | 08571570 Досьє YouControl |
Сайт: | https://oduvs.edu.ua/ |
Контактна особа: | Олена Ходжина |
Телефон: | +0487095067 |
E-mail: | [email protected] |
Місцезнаходження: | 65014, Україна, Одеська область,м. Одеса, вул. Успенська, 1 |
4 |
Вимога про усунення невідповідностей: 1.Відповідно до п. 1 Додатку№ 1 до тендерної документації наявність в учасника досвіду виконання аналогічного (их) договору(ів) документально підтверджується в складі тендерної пропозиції наступними документами: 1) довідка про виконання аналогічного (их) договору щодо предмету закупівлі, яка повинна підтверджувати те, що учасник має досвід виконання аналогічного договору. Договорів повинно бути не менше одного; 2) сканкопiя (ї) аналогічного(их) договору(ів) (з усіма додатками, зазначеними в договорі, як невід'ємні, та додатковими угодами/договорами за наявності таких), а також документальним підтвердженням його виконання (накладна (видаткова накладна). * Аналогічним договором в розумінні цієї Тендерної документації є договір на поставку товару аналогічних до предмету закупівлі та/або коду ДК. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 2. Відповідно до п. 2 Додатку№ 1 до тендерної документації учасники в складі тендерної пропозиції надають довідку у довільній формі щодо відсутності підстави для відмови учаснику процедури закупівлі в участі у відкритих торгах, встановленої в абзаці 14 пункту 47 Особливостей. Учасник процедури закупівлі, що перебуває в обставинах, зазначених у цьому абзаці, може надати підтвердження вжиття заходів для доведення своєї надійності, незважаючи на наявність відповідної підстави для відмови в участі у відкритих торгах. Для цього учасник (суб’єкт господарювання) повинен довести, що він сплатив або зобов’язався сплатити відповідні зобов’язання та відшкодування завданих збитків. Якщо замовник вважає таке підтвердження достатнім, учаснику процедури закупівлі не може бути відмовлено в участі в процедурі закупівлі. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 3. Відповідно до п.п. 5 п. 5 Додатку№ 1 до тендерної документації учасники в складі тендерної пропозиції надають інформацію (складену учасником в довільній формі) про те, що технічні, якісні характеристики товару, що пропонується для постачання, відповідатимуть встановленим/зареєстрованим діючим нормативним актам діючого законодавства (державним стандартам (технічним умовам)), які передбачають застосування заходів із захисту довкілля. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 4. Відповідно до п.п. 6 п. 5 Додатку№ 1 до тендерної документації учасники в складі тендерної пропозиції надають лист-погодження з технічними, якісними та кількісними характеристиками предмета закупівлі, які зазначені в Додатку 2 до цієї тендерної документації. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 5. Відповідно до п.1 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 6. Відповідно до п.2 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати Сертифікат на систему управління якістю відповідно до ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, ISO 9001:2018, IDT), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 7. Відповідно до п. 3 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати Сертифікат на систему управління екологічною безпекою, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, ID), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 8. Відповідно до п. 4 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати Сертифікат на СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ЗДОРОВ’Я ТА БЕЗПЕКОЮ ПРАЦІ, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 9. Відповідно до п. 5 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати Оригінал або копію наказу (в редакції дійсній на момент подачі тендерної пропозиції) про призначення осіб відповідальних за контроль за застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів згідно із Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 10. Відповідно до п. 6 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати Оригінали або копії документів (сертифікати та/або свідоцтва), які підтверджують, що Учасник забезпечив належну підготовку всіх осіб, які є відповідальними за застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів згідно із Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також сертифікати та/або свідоцтва щодо всіх членів групи НАССР, які пройшли навчання проведенню внутрішніх аудитів відповідно до вимог і положень стандартів ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, ISO 9001:2018, IDT); ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT); ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT) та ДСТУ ISO 19011:2019 (ISO 19011:2018, IDT). Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 11. Відповідно до п. 7 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати довідку у довільній формі з описом заходів, які здійснюються оператором ринку харчових продуктів – Учасником по встановленню інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти за принципом "крок назад" та "крок вперед". та надати документи, що встановлюють порядок виконання Учасником цих заходів. На підтвердження фактичного застосування вищезазначених заходів обов’язковим є надання документів (програми, методики або інше), які містять повний опис переліку алгоритмів дій оператору ринку та відповідальних осіб щодо підтвердження Учасником їх виконання, а також витяги з журналу простежуваності за останні 3 місяці (достатнім є надання не менш 2-х витягів за кожний з місяців). Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 12. Відповідно до п. 8 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати довідку у довільній формі з описом заходів, які здійснює оператор ринку харчових продуктів – Учасник, у разі необхідності вилучення та/або відкликання у встановлених законом випадках харчових продуктів, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини. На підтвердження фактичного застосування вищезазначених заходів обов’язковим є надання документів (програми, методики або інше), які містять повний опис переліку алгоритмів дій оператору ринку та відповідальних осіб щодо підтвердження Учасником їх впровадження. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 13. Відповідно до п. 9 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати довідку у довільній формі, що містить пояснення щодо виконання Учасником положень ч. 2 ст. 20 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 14. Відповідно до п. 10 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати довідку у довільній формі, яка містить опис всіх обов`язкових процедур, що реалізують усі принципи передбачені ст. 21 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами. На підтвердження фактичного застосування вищезазначених заходів обов’язковим є надання документів (програми, методики або інше), які містять повний опис переліку алгоритмів дій оператору ринку та відповідальних осіб щодо підтвердження проведення Учасником аналізу небезпечних факторів, виявлення критичних точок та здійснення контролю за критичними точками (із обов’язковим наданням документів щодо фіксації контрольних заходів у разі, якщо таке передбачено змістом впроваджених програм, методик або іншого). Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 15. Відповідно до п. 13 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати Документи, що підтверджують виконання Учасником вимог Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами щодо гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами, а саме: • документ/и, що встановлюють порядок виконання Учасником цих заходів; • копії/витяги з журналу (книги реєстрації тощо) з інформацією про облік медичних книжок працівників (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и), задіяних у роботі з предметом закупівлі за період не раніше 2023 року; • копії/витяги з журналу (книги реєстрації тощо) з інформацією відносно контролю за станом здоров’я працівників (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и), задіяних у роботі з предметом закупівлі за останні 3 місяці (достатнім є надання не менш 2-х витягів за кожний з місяців); • копії/витяги з журналу (книги реєстрації тощо) з інформацією про навчання (інструктажі) працівників (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и) з питань дотримання правил особистої гігієни та гігієнічних вимог при виробництві/зберіганні продуктів харчування, задіяних у роботі з предметом закупівлі за період не раніше 2023 року; • документи, що підтверджують проходження гігієнічного навчання працівниками, які будуть залучені до постачання предмету закупівлі (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и) та видані не раніше 2023 року в Державних або комунальних установах Міністерства охорони здоров’я України; Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 16. Відповідно до п. 14 Додатку № 2 до тендерної документації учасники повинні надати довідку (або інший документ), що свідчить про додержання умов перевезення предмету закупівлі, яка видана органом із сертифікації (акредитованим Національним агентством з акредитації України), на ім’я учасника або перевізника щодо кількості та найменувань транспортних засобів із зазначенням температурного режиму, відповідно до яких проведено сертифікацію та надано сертифікати щодо постачання та транспортування. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 17. Відповідно до п. 15 Додатку № 2 до тендерної документації для підтвердження дотримання температурно-вологісних параметрів Учасники повинні подати наступні документи: - сертифікат(-а) про калібрування вимірювальних приладів, видане органом із калібрування, акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я учасника, та дійсний на момент подання пропозиції; - атестат про акредитацію органу із калібрування.. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. 18. Згідно з вимогами Додатку № 2 до тендерної документації Учасник у складі пропозиції надає гарантійний лист про заміну товару неналежної якості у строк до 2 (двох) робочих днів з моменту поставки такого товару. Учасником не надано в складі пропозиції вказані документи. Перелік інформації та/або документів, які повинен подати учасник для усунення виявлених невідповідностей: Для усунення невідповідності Учаснику необхідно надати у строк, визначений Особливостями наступні документи: 1) довідку про виконання аналогічного (их) договору щодо предмету закупівлі, яка повинна підтверджувати те, що учасник має досвід виконання аналогічного договору. Договорів повинно бути не менше одного; 2) сканкопiю (ї) аналогічного(их) договору(ів) (з усіма додатками, зазначеними в договорі, як невід'ємні, та додатковими угодами/договорами за наявності таких), а також документальне підтвердження його виконання (накладна (видаткова накладна). * Аналогічним договором в розумінні цієї Тендерної документації є договір на поставку товару аналогічних до предмету закупівлі та/або коду ДК. 3) довідку у довільній формі щодо відсутності підстави для відмови учаснику процедури закупівлі в участі у відкритих торгах, встановленої в абзаці 14 пункту 47 Особливостей. Учасник процедури закупівлі, що перебуває в обставинах, зазначених у цьому абзаці, може надати підтвердження вжиття заходів для доведення своєї надійності, незважаючи на наявність відповідної підстави для відмови в участі у відкритих торгах. Для цього учасник (суб’єкт господарювання) повинен довести, що він сплатив або зобов’язався сплатити відповідні зобов’язання та відшкодування завданих збитків. Якщо замовник вважає таке підтвердження достатнім, учаснику процедури закупівлі не може бути відмовлено в участі в процедурі закупівлі. 4) інформацію (складену учасником в довільній формі) про те, що технічні, якісні характеристики товару, що пропонується для постачання, відповідатимуть встановленим/зареєстрованим діючим нормативним актам діючого законодавства (державним стандартам (технічним умовам)), які передбачають застосування заходів із захисту довкілля. 5) лист-погодження з технічними, якісними та кількісними характеристиками предмета закупівлі, які зазначені в Додатку 2 до цієї тендерної документації. 6) Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. 7) Сертифікат на систему управління якістю відповідно до ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, ISO 9001:2018, IDT), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. 8) Сертифікат на систему управління екологічною безпекою, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, ID), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. 9) Сертифікат на СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ЗДОРОВ’Я ТА БЕЗПЕКОЮ ПРАЦІ, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT), виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я Учасника на зареєстровані потужності, згідно з реєстром відповідних потужностей. 10) оригінал або копію наказу (в редакції дійсній на момент подачі тендерної пропозиції) про призначення осіб відповідальних за контроль за застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів згідно із Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». 11) оригінали або копії документів (сертифікати та/або свідоцтва), які підтверджують, що Учасник забезпечив належну підготовку всіх осіб, які є відповідальними за застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів згідно із Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також сертифікати та/або свідоцтва щодо всіх членів групи НАССР, які пройшли навчання проведенню внутрішніх аудитів відповідно до вимог і положень стандартів ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, ISO 9001:2018, IDT); ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT); ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT) та ДСТУ ISO 19011:2019 (ISO 19011:2018, IDT). 12) довідку у довільній формі з описом заходів, які здійснюються оператором ринку харчових продуктів – Учасником по встановленню інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти за принципом "крок назад" та "крок вперед". та надати документи, що встановлюють порядок виконання Учасником цих заходів. На підтвердження фактичного застосування вищезазначених заходів обов’язковим є надання документів (програми, методики або інше), які містять повний опис переліку алгоритмів дій оператору ринку та відповідальних осіб щодо підтвердження Учасником їх виконання, а також витяги з журналу простежуваності за останні 3 місяці (достатнім є надання не менш 2-х витягів за кожний з місяців). 13) довідку у довільній формі з описом заходів, які здійснює оператор ринку харчових продуктів – Учасник, у разі необхідності вилучення та/або відкликання у встановлених законом випадках харчових продуктів, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини. На підтвердження фактичного застосування вищезазначених заходів обов’язковим є надання документів (програми, методики або інше), які містять повний опис переліку алгоритмів дій оператору ринку та відповідальних осіб щодо підтвердження Учасником їх впровадження. 14) довідку у довільній формі, що містить пояснення щодо виконання Учасником положень ч. 2 ст. 20 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами. 15) довідку у довільній формі, яка містить опис всіх обов`язкових процедур, що реалізують усі принципи передбачені ст. 21 Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами. На підтвердження фактичного застосування вищезазначених заходів обов’язковим є надання документів (програми, методики або інше), які містять повний опис переліку алгоритмів дій оператору ринку та відповідальних осіб щодо підтвердження проведення Учасником аналізу небезпечних факторів, виявлення критичних точок та здійснення контролю за критичними точками (із обов’язковим наданням документів щодо фіксації контрольних заходів у разі, якщо таке передбачено змістом впроваджених програм, методик або іншого). 16) Документи, що підтверджують виконання Учасником вимог Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами щодо гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами, а саме: • документ/и, що встановлюють порядок виконання Учасником цих заходів; • копії/витяги з журналу (книги реєстрації тощо) з інформацією про облік медичних книжок працівників (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и), задіяних у роботі з предметом закупівлі за період не раніше 2023 року; • копії/витяги з журналу (книги реєстрації тощо) з інформацією відносно контролю за станом здоров’я працівників (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и), задіяних у роботі з предметом закупівлі за останні 3 місяці (достатнім є надання не менш 2-х витягів за кожний з місяців); • копії/витяги з журналу (книги реєстрації тощо) з інформацією про навчання (інструктажі) працівників (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и) з питань дотримання правил особистої гігієни та гігієнічних вимог при виробництві/зберіганні продуктів харчування, задіяних у роботі з предметом закупівлі за період не раніше 2023 року; • документи, що підтверджують проходження гігієнічного навчання працівниками, які будуть залучені до постачання предмету закупівлі (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и) та видані не раніше 2023 року в Державних або комунальних установах Міністерства охорони здоров’я України; 17) довідку (або інший документ), що свідчить про додержання умов перевезення предмету закупівлі, яка видана органом із сертифікації (акредитованим Національним агентством з акредитації України), на ім’я учасника або перевізника щодо кількості та найменувань транспортних засобів із зазначенням температурного режиму, відповідно до яких проведено сертифікацію та надано сертифікати щодо постачання та транспортування. 18) для підтвердження дотримання температурно-вологісних параметрів подати наступні документи: - сертифікат(-а) про калібрування вимірювальних приладів, видане органом із калібрування, акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім’я учасника, та дійсний на момент подання пропозиції; - атестат про акредитацію органу із калібрування.. 19) гарантійний лист про заміну товару неналежної якості у строк до 2 (двох) робочих днів з моменту поставки такого товару.
Увага! При внесенні змін до пропозиції, Вам необхідно знову накласти підпис.
Увага! При внесенні змін до пропозиції, Вам необхідно знову накласти підпис.