Період оскарження умов закупівлі - по 19-06-2023, 00:00
Подача вимоги на умови закупівлі - по 19-06-2023, 00:00
Статус: | Завершена закупівля |
Бюджет: | 2 070 250,00 UAH (з ПДВ) |
Вид предмету закупівлі: | Товари |
Мінімальний крок аукціону: | 20 702,50 UAH |
Оцінка пропозицій: | За вартістю придбання |
Замовник: | Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3" |
ЄДРПОУ: | 02003675 Досьє YouControl |
Сайт: | http://khrcph.com.ua/ |
Контактна особа: | Олександр Тижненко |
Телефон: | +380577381062 |
E-mail: | [email protected] |
Місцезнаходження: | 61068, Україна, Харківська область,місто Харків, Московський район ВУЛИЦЯ АКАДЕМІКА ПАВЛОВА буд. 46 |
3 |
Згідно з пунктом 43 Особливостей, якщо замовником під час розгляду тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі виявлено невідповідності в інформації та/або документах, що подані учасником процедури закупівлі у тендерній пропозиції та/або подання яких передбачалося тендерною документацією, він розміщує у строк, який не може бути меншим ніж два робочі дні до закінчення строку розгляду тендерних пропозицій, повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей в електронній системі закупівель. Під невідповідністю в інформації та/або документах, що подані учасником процедури закупівлі у складі тендерної пропозиції та/або подання яких вимагається тендерною документацією, розуміється у тому числі відсутність у складі тендерної пропозиції інформації та/або документів, подання яких передбачається тендерною документацією (крім випадків відсутності забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником, та/або відсутності інформації (та/або документів) про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником процедури в його тендерній пропозиції). Невідповідністю в інформації та/або документах, які надаються учасником процедури закупівлі на виконання вимог технічної специфікації до предмета закупівлі, вважаються помилки, виправлення яких не призводить до зміни предмета закупівлі, запропонованого учасником процедури закупівлі у складі його тендерної пропозиції, найменування товару, марки, моделі тощо. Замовник не може розміщувати щодо одного й того ж учасника процедури закупівлі більше ніж один раз повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей в інформації та/або документах, що подані учасником процедури закупівлі у складі тендерної пропозиції, крім випадків, пов’язаних з виконанням рішення органу оскарження. Відповідно до абзацу першого пункту 31 Особливостей тендерні пропозиції подаються відповідно до порядку, визначеного статтею 26 Закону, крім положень частин першої, четвертої, шостої та сьомої статті 26 Закону. Згідно з частиною дев'ятою статті 26 Закону учасник процедури закупівлі виправляє невідповідності в інформації та/або документах, що подані ним у своїй тендерній пропозиції, виявлені замовником після розкриття тендерних пропозицій, шляхом завантаження через електронну систему закупівель уточнених або нових документів в електронній системі закупівель протягом 24 годин з моменту розміщення замовником в електронній системі закупівель повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей. Замовник розглядає подані тендерні пропозиції з урахуванням виправлення або невиправлення учасниками виявлених невідповідностей. Згідно з розглядом тендерної пропозиції відповідно до пункту 41 Особливостей, з урахуванням норм пункту 43 Особливостей та статті 26 Закону є необхідність затвердити повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей в інформації та/або документах, поданих у складі тендерної пропозиції Учасника та/або подання яких передбачалося тендерною документацією, такого змісту: 1. ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 в Довідці про наявність обладнання та матеріально-технічної бази №141/26 від 20.06.23 в колонці «Підстава користування ТЗ» зазначені свідоцтва про реєстрацію ТЗ, вказані документи не підтверджують підставу користування ТЗ. Зазначена вимога передбачена п. 1.1 частини 1 Додатку №1 до Тендерної документації, а саме: Інформаційна довідка щодо наявності спеціалізованих транспортних засобів (далі – ТЗ), у кількості не менше 2-х одиниць необхідних для постачання продуктів харчування за кодом ДК 021:2015 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби, за нижчезазначеною формою. Таким чином, ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 повинен надати Інформаційну довідку щодо наявності спеціалізованих транспортних засобів з зазначенням відповідної інформації до вимог Тендерної документації. 2. ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 не надано у складі тендерної пропозиції Технічний паспорт на зазначену потужність в документі «Складські приміщення для зберігання продуктів харчування» № 141/25 від 20.06.23. Зазначена вимога передбачена п. 1.6. частини 1 Додатку №1 до Тендерної документації, а саме: Документи на потужність (-ості) (об’єкт (-и)), інформація щодо якого(-их) надана Учасником у п. 1.5. ч. 1 Додатку № 1 до Тендерної документації: - у разі використання Учасником власних потужностей: •Технічний паспорт на зазначену потужність(-ті) (об’єкт), виданий Учаснику. Таким чином, ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 повинен надати Технічний паспорт на зазначену потужність(-ті) (об’єкт), виданий Учаснику. 3. ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 не підтверджено дотримання вимог щодо періодичної дезінфекції та дезінсекції потужності (приміщень), інформація щодо яких надана Учасником відповідно до п.1.5. частини 1 Додатку №1 до Тендерної документації, а саме не надано Договір (договори) про надання послуг з дезінфекції, дезінсекції та дератизації потужності (приміщень), зазначених у інформаційній довідці про потужності та акт (-ти) виконаних робіт з дезінфекції та дезінсекції потужності (приміщень), зазначених у документі «Складські приміщення для зберігання продуктів харчування» № 141/25 від 20.06.23, за останні два місяці до дати подання тендерної пропозиції. (Періодичність проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації потужності визначається самостійно суб’єктом господарювання, але підтвердити не менш ніж один раз на місяць). Зазначена вимога передбачена п. 1.8. частина 1 Додатку 1 до Тендерної документації на підтвердження відповідності потужності, яка задіється Учасником на будь-якій стадії виробництві та/або в обігу предмету закупівлі потужності, інформація щодо яких надана Учасником відповідно до п.1.5. частини 1 Додатку №1 до Тендерної документації, повинні відповідати загальним гігієнічним вимогам щодо поводження з харчовими продуктами, закріплених Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997р. (далі - Закон) та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» учасник надає документи відповідно до нижчезазначеного переліку, при цьому, усі документи, що вимагаються п. 1.8. ч. 1 Додатку 1 до Тендерної документації повинні бути укладені між Учасником та суб’єктом (-ами) господарювання, що надає (-ють) відповідні послуги (у разі використання учасником власних або орендованих (суборендованих) потужностей) або між суб’єктом господарювання, з яким учасник уклав договір зберігання, та суб’єктом (-ами) господарювання, що надає (-ють) послуги з дезінфекції, дезінсекції, дератизації тощо): 1.8.1. З метою підтвердження дотримання вимог щодо періодичної дезінфекції, дезінсекції та дератизації потужності (приміщень), інформація щодо яких надана Учасником відповідно до п.1.5. Додатку №1 до Тендерної документації, Учасник у складі тендерної пропозиції надає: • Договір (договори) про надання послуг з дезінфекції, дезінсекції та дератизації потужності (приміщень), зазначених у інформаційній довідці про потужності. • Акт (-ти) виконаних робіт з дезінфекції, дезінсекції та дератизації потужності (приміщень), зазначених у інформаційній довідці про потужності, за останні два місяці до дати подання тендерної пропозиції. (Періодичність проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації потужності визначається самостійно суб’єктом господарювання, але підтвердити не менш ніж один раз на місяць). Оскільки ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 у складі тендерної пропозиції надано документи, які підтверджують проведення дератизації потужності, відповідно ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 повинен надати Договір (договори) про надання послуг з дезінфекції та дезінсекції потужності (приміщень), зазначених у інформаційній довідці про потужності; Акт (-ти) виконаних робіт з дезінфекції та дезінсекції потужності (приміщень), зазначених у документі «Складські приміщення для зберігання продуктів харчування» № 141/25 від 20.06.23. 4. ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 у складі тендерної пропозиції не надано сертифікат (чинний на дату подання тендерної пропозиції) на екологічне управління зберігання, що відповідає ДСТУ ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» або ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту – вимоги та керівництво з використання». Зазначена вимога передбачена п.1.9. частини 1 Додатку 1 до Тендерної документації, а саме: Підтвердити застосування технологій системи екологічного управління, які впроваджені на потужності (-ях), інформація щодо якої (яких) зазначена Учасником на виконання п. 1.5. ч. 1 Додатку № 1 до Тендерної документації, які відповідають вимогам ДСТУ ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» або ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту – вимоги та керівництво з використання», шляхом надання Сертифікату (що є діючий на момент подання тендерної пропозиції) на екологічне управління зберігання, транспортування, що відповідає ДСТУ ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» або ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту – вимоги та керівництво з використання». Учасник, який є виробником, для підтвердження застосування технологій системи екологічного управління, у складі тендерної пропозиції додатково надає Сертифікат (що є діючий на момент подання тендерної пропозиції) ДСТУ ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» або ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту – вимоги та керівництво з використання» стосовно виробництва товару, що є предметом закупівлі. Таким чином, ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 повинен надати сертифікат (чинний на дату подання тендерної пропозиції) на екологічне управління зберігання, що відповідає ДСТУ ISO 14001:2015 «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» або ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту – вимоги та керівництво з використання». 5. ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 в Довідці про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, та які будуть залучені для виконання умов договору № 141/10 від 20.06.23 надана не повна інформація, яка вимагалася Замовником. Не надана інформація щодо водіїв транспортних засобів, експедиторів транспортних. Надана інформація про наявність тільки одного вантажника. Відповідно до пункт 2.1. частини 2 Додатку 1 до Тендерної документації, а саме: учасник підтверджує наявність працівників відповідної кваліфікації шляхом надання інформаційної довідки про наявність працівників (окремо водії автотранспортних засобів, окремо експедитори транспортні, окремо вантажники, комірник), відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, та будуть залучені для обігу предмету закупівлі. Кількість окремо водіїв автотранспортних засобів, окремо експедиторів транспортних та окремо вантажників повинна дорівнювати повідомленій Учасником кількості одиниць транспорту, яким буде здійснюватися перевезення предмету закупівлі. Учасником в Інформаційній довідці про наявність працівників не надано інформацію про наявність водіїв транспортних засобів, експедиторів транспортних, вантажників та комірника. Таким чином, ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 повинен надати Інформаційну довідка про наявність працівників (окремо водії автотранспортних засобів, окремо експедитори транспортні, окремо вантажники, комірник), відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, та будуть залучені для обігу предмету закупівлі за встановленою в Тендерній документації формі. 6. ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 у складі тендерної пропозиції не підтверджено проходження навчання з питань гігієни персоналу, а саме: водіїв транспортних засобів: Терзієва Бориса Валерійовича та Швайковського Віктора Петровича. Зазначена вимога передбачена п. 2.4. частини2 Додатку № 1 до Тендерної документації, а саме: учасник надає підтвердження проходження навчання працівників (зазначених у п. 2.1 ч. 2 Додатку № 1 до Тендерної документації) з питань гігієни персоналу, шляхом надання документів, що засвідчують дату та періодичність проведення навчання, надати програму навчання з питань гігієни персоналу та гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів. Документально підтвердити виконання оператором ринку вищезазначених вимог в 2022 році або у 2023 році, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Таким чином, ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 повинен надати документів, що засвідчують дату та періодичність проведення навчання водіїв транспортних засобів, надати програму навчання з питань гігієни персоналу та гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів. Документально підтвердити виконання оператором ринку вищезазначених вимог в 2022 році або у 2023 році, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». 7. ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 не надано в складі тендерної пропозиції наказ (-и) про створення групи НАССР та призначення відповідальних осіб (групи НАССР) за контроль щодо застосування постійно діючих процедур згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997 р. та Наказу Мінагрополітики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» № 590 від 01.10.2012 р. та документальне підтвердження проходження навчання членів групи НАССР щодо Перевізника. Зазначена вимога передбачена абз.9 розділу «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» Тендерної документації, а саме: Для підтвердження запровадження обов’язкових постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), учасник у складі тендерної пропозиції надає наступні документи: З метою підтвердження запровадження обов’язкових постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), учасник надає документи, що підтверджують те, що Учасник або Перевізник (у разі, якщо Учасником для перевезення предмету закупівлі залучається суб’єкт господарювання (Перевізник)) та Зберігач (у разі, якщо Учасником будуть залучатись потужності (-ть) на будь-якій стадії виробництві та/або в обігу предмету закупівлі, при умові, що для зберігання харчових продуктів використовуються потужності, які належать іншим особам (Зберігач, тощо)), запровадив обов’язкові постійно діючі процедури, засновані на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), а саме: 1) сертифікат (який є чинний на дату подання пропозиції), що посвідчує, що система управління безпечністю харчових продуктів відповідає ДСТУ 4161-2003 “Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги”, або ISO 22000:2018 «Food Safety Management Systems-Requirements for any organization in the food chain» (ISO 22000:2018 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга»), або ДСТУ ISO 22000:2018 «Системи управління безпечністю харчових продуктів», або ДСТУ ISO 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу»; 2) Наказ (-и) про створення групи НАССР та призначення відповідальних осіб (групи НАССР) за контроль щодо застосування постійно діючих процедур згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997 р. та Наказу Мінагрополітики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» № 590 від 01.10.2012 р. та документальне підтвердження проходження навчання членів групи НАССР. Таким чином, ТДВ ЗАПОРІЗЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №5 повинен надати наказ (-и) про створення групи НАССР та призначення відповідальних осіб (групи НАССР) за контроль щодо застосування постійно діючих процедур згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997 р. та Наказу Мінагрополітики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» № 590 від 01.10.2012 р. та документальне підтвердження проходження навчання членів групи НАССР щодо Перевізника.
Увага! При внесенні змін до пропозиції, Вам необхідно знову накласти підпис.
Увага! При внесенні змін до пропозиції, Вам необхідно знову накласти підпис.